keskiviikko 18. elokuuta 2010

3 suklaan muffinit

Suklaata tuntuu pyörivän joka nurkassa ja purkissa ja kaapissa, jopa autossa. On valkosta Pandaa, valkosta kuorrutesuklaata, maitopitoista Pandaa ja Fazeria, tummaa aitoa kahtena versiona ja vielä kuorrutteena. Huhhuh. Mainittakoon, että tämä johtuu viimeviikkoisesta konvehtien teosta.. Jokatapauksessa, niitä täytyy saada jollain keinolla tuhottua. Esimerkiksi näin, Pirkan ohjetta mukaillen.


Muffinit (12 kpl isoja amerikanmuffineja)

200 g voita
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 3/4 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta (tumma)
50 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata

1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä amerikanmuffinivuoat pellille.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit hyvin.
3. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan, välillä hyvin vatkaten vaahtoon.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massaan vuorotellen maidon kanssa. (Sekoita massaa enää vain sen verran kun on tarpeen ainesten sekoittumiseksi, jottei massa sitkisty.)
5. Rouhi suklaat ja lisää ne viimeisenä taikinaan nostellen.
6. Jaa taikina vuokiin ja paista 15-20 minuuttia uunin keskitasolla.

P.S. Täytyihän sitä vielä ammattikoulusta valmistuneena vähän tuunailla näitä :



sunnuntai 8. elokuuta 2010

Kakkua pienokaiselle

Kakkua! Harvinaisen pitkä aika viime kakun kokoamisesta kotosalla. Onnittelut vielä tuoreille pienen pojan vanhemmille :))



Kakkupohja

5 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokerit hyväksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti käsin sekoittaen.
3. Voitele kakkuvuoka (24 cm) ja kaada taikina vuokaan.
4. Paista kakkua uunin alatasolla n. 40 min.

Kostutus

sokerivettä jäähdytettynä

Täyte

4 dl vispikermaa
2 dl rahkaa
tomusokeria maun mukaan

mansikkahilloa ja tuoreita mansikoita paloina

Pinnalla

vaaleansiniseksi värjätty marsipaani (alla voikreemi) ja koristeet sokerimassaa/marsipaania +pari sokerihelmeä